“Carnavalsgroepen in Haren kijken uit naar nieuwe loods.”

Vandaag, 09 Februari 2017, verscheen er in het Brabants Dagblad een artikel over de nieuwe loods in Haren.

“Carnavalsgroepen in Haren kijken uit naar nieuwe loods

Voor de optocht van dit jaar is het te laat. Maar als het goed is kunnen de bouwgroepen uit Haren voor carnaval volgend jaar aan de slag in een nieuwe bouwloods aan de Gartstraat.

Paul Driessen – Haren

Het geduld van carnavalsgroepen in Haren wordt beloond. Na jaren van praten is de vergunningaanvraag voor een nieuwe bouwloods de deur uit. De loods komt aan de Garststraat te staan en biedt onderdak aan groepen die wagens bouwen.
De vergunning komt te laat voor de eerstvolgende carnavalsoptocht door Haren, op 25 Februari. Die zal ijden onder het gebrek aan bouwplaats, verwacht Roel van de Camp, dorpsbewoner en gemeenteraadslid. ‘’Er zijn zeker twee groepen die dit jaar niet hebben gebouwd. De onvrede zal een thema zijn in de optocht’’, zegt Van de Camp, die zich samen met anderen inzet voor een carnavalsloods in het dorp.

Pizza en bier
De nishut aan de middenweg ging afgelopen jaar plat, tot verdriet van onder meer de bouwers van cv Nie te Houwe. Die schreven op hun website een in memoriaal voor de loods waar ze vele jaren pizza, döner en bier verorberden, schik hadden en hun wagens optuigden.

Van de Camp hoopt dat de groep terugkeert in de nieuwe loods. ‘’We kunnen hun hulp en die van andere bouwers goed gebruiken.’’ De 15.000 euro die de gemeente Oss beschikbaar stelde is namelijk niet genoeg om alle kosten voor aankoop en plaatsing te dekken. ‘’Ook niet als we veel zelf doen. Er zullen andere acties bij moeten komen. We houden vol en hopen op een mooie loods.’’ Van de Camp denkt dat de loods ook buiten het seizoen te gebruiken is als opslag voor andere clubs.””

 

Bron: Brabants Dagblad 09-02-2017.

1 thought on ““Carnavalsgroepen in Haren kijken uit naar nieuwe loods.””

  1. Dit is geweldig nieuws, de Harense optocht is niks zonder jullie, ik bedoel eigenlijk: Jullie zijn de Harense optocht.

    Jullie houden de carnaval levendig in Haren, jullie kunnen trots zijn op jezelf.

    Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *